+31 (0)183 201012 | info@calor.nl

Biomassa – wat is dat?

carel

Biomassa, wie kent het niet, maar wat is bruikbaar en wat niet. Wereldwijd is er steeds meer aandacht voor de noodzaak om de uitstoot van CO2 terug te dringen en de ecologische footprint te verkleinen. Zo wil de Nederlandse regering bijvoorbeeld dat in 2020 het aandeel duurzame energie 14 procent bedraagt.

Biomassa staat voor een verzamelbegrip van organisch en natuurlijk materiaal, bedoelt als brandstof. Calor gebruikt bij voorkeur houtsnippers en houtpellets als brandstof voor haar houtverbrandingssystemen.

  • Milieubesparend & CO2 neutraal
  • Energie uit biomassa is voordelig
  • Vernieuwbaar: hout raakt niet op
  • Makkelijker toepasbaar dan u denkt

Soorten Biomassa voor verbranding

Houtpellets
Houtpellets zijn samengeperste houtvezels in de vorm van ronde staafjes. Het product betreft een geproduceerde (gepatenteerde) brandstof. Door de compacte en gecomprimeerde eigenschap laat de pellet zich niet simpel verbranden. Voor de verbranding is een gesloten branderkamer nodig met een geregelde zuurstoftoevoer.

Houtsnippers
Houtsnippers zijn als product afkomstig van een hakselproces. Het snoeihout en knotten zijn goed bruikbaar als brandstof, mits de bladeren en twijgen worden verwijderd. De houtsnippers zijn in vele soorten en maten te produceren. Bedenk vooraf dat niet iedere houtketel een breed assortiment kan verwerken.

CO2 neutraal

Biomassa levert een bijdrage aan ons leefklimaat

Klimaatverandering is een mondiaal milieuprobleem en nauw verbonden met de Westerse energie-intensieve economie. Omdat bomen tijdens hun groei CO2 opnemen en hiermee een directe klimaatcompensatie leveren is de verbranding CO2 neutraal.

Deze film toont u de voordelen van Biomassa ten opzichte van conventionele brandstoffen.