+31 (0)183 201012 | info@calor.nl

Calor in Special Duurzame Energie (Elsevier, mei 2018)

Posted by rogier in Biomassa, Duurzaam, Nieuws, Pelletketels, SL Technik | 0 comments

03.06.18

In de bijlage bij Elsevier over duurzame energie van mei 2018 speelt Calor een voorname rol. In een gezamenlijk interview met Jeroen Onck (Museum Castellum) en Arjan Blokland (Directeur Calor) wordt uiteengezet hoe Museum Castellum zowel verduurzaamt als bespaart dankzij de inzet van Calor. Calor heeft voor Castellum het volledige traject verzorgd; van calculatie en productadvies tot plaatsing en projectbegeleiding. Met de ketel eenmaal in bedrijf heeft Castellum praktisch geen omkijken naar haar warmtevoorziening, de ketel wordt van afstand gemonitord waardoor de bedrijfszekerheid gegarandeerd is. Wilt u weten wat wij voor u kunnen betekenen in uw duurzaamheidsdoelstellingen en kostenbesparing? Neem dan contact met ons op. [Download hier het artikel]

Calor aanwezig op Vakbeurs Energie 2015

Posted by rogier in Nieuws | 0 comments

06.10.15

Calor is dit jaar vertegenwoordigd op de Vakbeurs Energie van 6 t/m 8 oktober in de Brabanthallen te Den Bosch. Calor laat u, in samenwerking met onze business partner Global E systems, kennis maken met onze producten van Lindner & Sommerauer, Nestro rookgasfilters en Warmtebuffervaten. U vindt ons op stand D010 stand in Hal 4 (Diezehal). Graag zien we u op de Vakbeurs Energie 2015 voor een goed gesprek over ontwikkelingen op het gebied van alternatieve en duurzame energie!

Calor verwarmt stadhuis Haarlem met biomassa

Posted by rogier in Biomassa-installaties, Duurzaam, Pelletketels, Projecten | 0 comments

24.09.14

In het stadhuis van de gemeente Haarlem wordt voortaan gestookt met duurzame energie, namelijk biomassa. Voorjaar 2014 nam de gemeenteraad een amendement hierover aan. De indiener van de motie, Frank Visser van de ChristenUnie, had het liefst gewild dat er een warmtekoudeopslag zou komen. Maar dat is te duur. Daarom is er gekozen voor biomassa. De biomassa die wordt verstookt in de nieuwe verwarmingsketel is alleen afkomstig van FSC-gecertificeerd hout. Houtpellets In de nieuwe verwarmingsinstallatie worden houtpellets gebruikt. Het te verbranden hout heeft een FSC-keurmerk hebben en is alleen afkomstig uit reststromen.

Calor werkt mee aan verduurzaming zwembad de Veur

Posted by rogier in Duurzaam, Projecten, Zonne-energie | 0 comments

04.06.14

Calor energietechniek is betrokken bij de plaatsing van duurzame installaties bij zwembad de Veur in Zoetermeer. De opdracht is door de gemeente Zoetermeer verstrekt in het kader van project Greenov. Een Europees project met als doelstelling een verdere ontwikkeling van duurzaamheid in de bebouwde omgeving. Om de gestelde duurzaamheidsambities te realiseren zal de complete ventilatie-installatie vervangen worden door een energiezuinig systeem met hoog rendement warmteterugwinning. Op het dak van de sportaccommodatie zullen zonnepanelen geplaatst worden voor de opwekking van warmte ten behoeve van de warmtapwatervoorziening. Daarnaast zal het warmte distributiesysteem en het waterbehandelingssysteem voorzien worden van frequentiegeregelde pompen. Wilt u meer weten over verduurzaming en het terugdringen van uw energiegebruik? Neem dan contact met ons op.

Geen vergunningplicht meer bij aanschaf pelletinstallatie

Posted by rogier in Biomassa, Biomassa-installaties, MVO, Pelletketels | 0 comments

17.09.13

Goed nieuws van het ministerie van Infrastructuur en Milieu! Bij aanschaf van een pelletinstallatie dient u niet langer een omgevingsvergunning milieu aan te vragen. De wetgeving voor uitstoot van stoffen naar de lucht bij energieopwekking uit biomassa is per 2013 gewijzigd. Iedereen die houtpellets gebruikt, of ander hout dat voldoet aan de definitie van biomassa, is voortaan vrij van vergunningplicht.